Radio live

::JKP Komunalac: Ne odlagati građevinski otpad u kontejnere za komunalno smeće

Na sastanku „Sistema 48“ JKP Komunalac podneo je svoj dvonedeljni izveštaj u kojem je najveća pažnja usmerena na saniranju posledica velikog nevremena koje je zadesilo Inđiju proteklog vikenda.

Stevan Jakoba, tehnički direktor Komunalca, izvestio je da su službe ovog preduzeća radile intenzivno i punim kapacitetom, kako bi u najkraćem roku sanirale štetu nevremena, posebno imajući u vidu činjenicu što se nezgoda dogodila noć pre gradske slave „Duhovi“.

„Posledice nevremena se i dalje saniraju, a najveći problem za sada predstavlja odvoženje građevinskog otpada, tj. šuta od polomljenih crepova. JKP Komunalac nema obavezu odvoženja šuta, ali u dogovoru sa lokalnom samoupravom pronalazimo rešenje i za taj problem“, rekao je Stevan Jakoba i naglasio:


„Moram da apelujem na naše sugrađane da ne odlažu polomljene crepove u kontejnere za komunalni otpad! Komunalac nema mehanizaciju za namensko odvoženje građevinskog otpada, a ukoliko se to radi kamionom sa presom za komunalni otpad, može da dođe i do uništavanja prese, odnosno kamiona, ali i do povređivanja radnika koji to smeće odvoze jer taj šut može da se ’odbije’ iz prese i pogodi nekog“, istakao je tehnički direktor Komunalca, obrazlažući to činjenicom da je jedan kamion već uništen, a šteta je ogromna.

„Onaj ko je u mogućnosti, neka šut odvozi na gradski otpad, a onaj ko nije, neka ga samo razdvoji od komunalnog otpada, neka ga ne ubacuje u kontejner jer u suprotnom dolazi do gore navedenih problema - i materijalne štete i povređivanja“, poručio je Jakoba i dodao da će se u narednom periodu pronaći rešenje i za odvoženje šuta.

Postavio dana 28. 06. 2013. rtv mega