Radio live

::Izložba povodom 65 godina postojanja KUD-a Soko u Inđiji

U četvrtak 26. septembra u galeriji Kuće Vojnovića od 19 časova održaće se dokumentarna izložba povodom 65 godina postojanja KUD-a Soko u Inđiji.

Izložba nosi naziv „Gledamo u prošlost kako bismo bolje videli budućnost“ i na njoj će biti predstavljene fotografije  i plakati sa dramske i folklorne sekcije u periodu od 1950. godine pa sve do danas. Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 7. oktobra 2013. godine.

Nastavljajući tradiciju postojanja kulturno-umetničkih društava u Inđiji, sledeće godine KUD Soko slavi 20 godina svog imena. Davne 1948. godine formiran je KUD „Dušan Jerković“ koji je činio stecište okupljanja dece i omladine, ali i svih onih koji su svojom pesmom, igrom i recitovanjem ili glumom doprinosili kulturnom životu Inđije. Kroz uspone i kratke predahe, stiglo se do Društva za kulturni preporod Inđije iz kojeg se 1994. godine izdvojila folklorna grupa Soko, koja postoji i danas i broji oko 200 članova u folklornim ansamblima, školi harmonike, Izvornoj grupi Kordun, ženskoj pevačkoj grupi.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Postavio dana 25. 09. 2013. rtv mega