Radio live

::Priznanje za lokalnu samoupravu u Pećincima

Na „Forumu kvaliteta i poslovne izvrsnosti“ u organizaciji Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost, u Privrednoj komori Srbije, proglašeni dobitnici nagrade „Oskar kvaliteta 2013“. Opština Pećinci je u kategoriji javnog sektora osvojila Oskara za čak tri kriterijuma: Liderstvo, Strategija i Rezultati - društvena zajednica.

Nacionalna nagrada „Oskar kvaliteta“ već 22 godine se dodeljuje profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i nautralna nagrada za vrhunske rezultate postignute u razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti. Predsednik opštine Pećinci Sava Čojčić je  izjavio da je Oskar kvaliteta veliko priznanje rukovodstvu i zaposlenima u lokalnoj samoupravi, ali i veliki podsticaj za dalji rad.

„Od trenutka kada je preuzelo odgovornost za funkcionisanje opštine Pećinci, novo rukovodstvo se posvetilo uvođenju sistema kvaliteta u rad Opštinske uprave kao putu ka kvalitetnijem funkcionisanju. Oskar kvaliteta je jasan pokazatelj koliko smo postigli na tom polju.“ – rekao je prvi čovek pećinačke opštine.

Direktor Agencije za konsultantske usluge „AQP“ prof. Dr Zoran Punoševac, koji je za zaposlene u Opštinskoj upravi opštine Pećinci održao niz edukacija u okviru seminara „Poslovno ponašanje, poslovni bonton i upravljanje vremenom“, nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima. „Opština Pećinci je od početka pokazala jasno interesovanje za unapređivanje poslovanja kroz uvođenje sistema kvaliteta i želju da svoju organizaciju podigne na viši nivo. Imali smo kvalitetnu saradnju i radeći sa ljudima iz pećinačke lokalne samouprave osećao sam se kao deo organizacije, a rukovodstvo i zaposleni su pokazali spremnost da unapređuju svoja znanja iz oblasti menadžmenta.

Imajući sve to u vidu, bio sam siguran da opština Pećinci ima snage, potencijala i pravih vrednosti za jednog Oskara, potajno sam se nadao i drugom, ali tri Oskara su prevazišla sva moja očekivanja“ – priznaje Punoševac. Nagrade će biti uručene 14. novembra na svečanosti u Privrednoj komori Srbije.

Postavio dana 13. 11. 2013. rtv mega